17 Aralık 2019 Salı

Bonsai budaması nasıl yapılır?

Bonsai budamasının bir sistem dahilinde yapılabilecek bir işlem değildir. Ağaçlarınızın gövde oluşumunun tamamlanmasını istiyorsanız ve bu gövdenin daha kalın olmasını istiyorsanız eğer hiç bir yerine dokunmadan büyümesine müsaade etmeniz gerekmektedir. Bu sayede gövde gelişimi maksimum seviyeye gelecektir. 

Bir çok uzmanın söyleminin tersine ben size gövdeyi bir karıştan itibaren kesmenizi tavsiye edeceğim. İlk baharda yaptığınız bu budamadan sonra atacağı ilk sürgünler sizin ne şekilde bonsai sanatınıza devam edeceğinize yön verecek. 

Bonsai budaması bir kereye mahsul olmayacağının her zaman aklınızın bir köşesinde durması gerekiyor. Bu bağlamda yeni çıkan dalların temizlenmesi veya yeni çıkan sürgünlerin verdiğiniz şekli tamamlanması gibi hususlarda budama makasımız her an yanımızda olacak. Burada dikkat etmenizi istediğim husus mümkün olduğu kadar budama yapmadan önce düzenlemeyi bir kez daha düşünmeniz. 

Budama öncesi ve sonrası sulamayı bir kademe azaltarak yaraların hızlı kabuk bağlaması sağlanarak bonsai dış tehditlere karşı daha iyi korumuş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonsai Gübreleme

Bonsai Gübreleme Bonsai bakımı ilk önce, gübreleme yani gübre ihtiyacı bilinerek devam edilmesi bakımın en ilk önce olmazsa olmazlarında...